psykologen

Alla inlägg under november 2008

Av Psykologen - 2 november 2008 23:42


Åh fy tusan. Jag for till videobutiken (DVD-butiken..?) för att hyra film och fick The Mist rakt över disken, nyss uppackad.


Detta måste vara ett av de mest fruktansvärda filmslut jag någonsin sett. Jag grät mig igenom hela eftertexten. Egentligen visste jag ju det, att Stephen King är mästaren på att skriva slut som tar en på sängen, river hjärtat ur kroppen på en eller lämnar en på knäna begging for more. Är det lyckliga slut du vill ha, läs Jane Austen i stället.


Fast det är ju det att i novellen får man inte veta hur det går (vilket för övrigt är minst lika frustrerande om än något mindre chockartat). Så kanske är det Darabont som ska ha äran den här gången?


Av Psykologen - 2 november 2008 16:52


Nej då nej då, jag hade en trevlig kväll igår och kom hem i gott skick. Men se vissa delar av tankesystemet är helt enkelt aldrig avstängt och vissa språkliga funktioner oväntat oskadade av omständigheterna. I slutänden är hon vid gott mod!

Om

Av Psykologen - 2 november 2008 02:43

 

I varje dröm finns en möjlighet och i varje möjlighet en önskan.


I samma andetag som visar mig allt som jag har vunnit, ter sig saknaden så svår att den är ofattbar. Varför det sker som är meningslöst, varför det lämnat mig som gjorde mig till något nytt. Var allt förgäves eller var det.. jag tar mig inte loss, jag sitter här. Gjuten i mitt misstag. Dömd till ovisshet. För alltid undrande. Om bara allt var annorlunda.. skulle det ändra det som är, skulle det ändra mig? Jag visste bättre, jag ångrar mig, men allting är för sent. Efterklokhet, det är cynikerns privilegium.


Jag ska välja frihet och försaka den, för att det är allt jag vet.


Av Psykologen - 1 november 2008 15:57


Rex +27, the last frontier. Med spänning i bröstet och uppspärrade ögon äntrade jag och P det omtalade landet dit ingen går. Inte heller igår kväll tydligen eftersom stället var halvtomt. I garderoben möttes vi av mannen som "plockar frukten där den är redo att plockas höhö" på Schlagerklubben på lördagar. Han meddelade att "kvinnor över 190 inte är tillåtna på Rex, höhö", från sin position strax ovanför tröskeln. Tur att han tilltalade mig, annars hade jag kanske råkat trampa på honom.


Skillnaden mot lördagarna på såväl klientel som positionering i lokalen finner jag slående så här i efterhand. Inte en kvinna i baren och knappt en man på dansgolvet före halv ett. Tycker 60-talisterna att det är okvinnligt att betala och omanligt att dansa, kanske? Fullkomligt indoktrinerad av den senaste tidens studier förvandlades en glad psykologstudent till kvällens normbrytarmästarinna och lyckades till och med få bartendern med stenasiktet att le och tala om sitt namn.


Efter att ha umgåtts med såväl dansken som tysken och Bellman gav vi upp och begav oss till O'learys den sista halvtimmen lagom för att få varsitt explicit skamligt förlag av oblyga 20-åringar på väg att misslyckas med kvällens målsättning. Ingen utdelning.


Ikväll är det middag med McD-tjejerna. Ett gäng som stortrivs på Rex på lördagar så kvällens utgång är väl predestinerad. Detta är första gången i världshistorien som undertecknad vågar sig på en två-dagar-i-rad. Jag tänkte spara mig lite besvär genom att återanvända delar av gårdagens outfit så det finns en chans att den leende bartendern J (som inte var den J som duschade i en timme hemma hos P) erbjuder det vanliga. Igår bad jag honom ge mig "det bästa han visste", vilket var något rosa med söt smak och krossad is. Var det verkligen det bästa J visste, eller gissade han vad som borde vara det bästa jag visste?


Presentation

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20
21
22 23
24
25
26
27
28
29 30
<<< November 2008 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Omröstning

Hur hittade du den här bloggen första gången? (Vill du kommentera omröstningen eller definiera 'annat sätt', gå in på 'omröstningar' i kategorilistan nedan.)
 Du gav mig adressen när du var full.
 Du gav mig adressen när jag frågade efter den.
 Jag fick adressen när jag frågat femtielva gånger.
 Du tvingade på mig adressen och jag tog tveksamt emot den.
 Någon jag känner gav mig adressen och tyckte jag skulle kolla upp den.
 Jag kom hit via en länk på någon annans blogg.
 Jag gjorde en sökning på en sökmotor och ett resultat ledde hit.
 Du skrev en kommentar i min blogg med länk i din signatur.
 Jag kom hit av en slump, minns inte hur.
 Du är min hjälte, jag sökte upp dig!
 Jag sökte en psykolog, men vad är det här?!
 Annat sätt.

Tidigare år

Arkiv

Länkar

RSS

Translation

Google Analytics

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards