psykologen

Direktlänk till inlägg 16 juli 2008

Utelåst

Av Psykologen - 16 juli 2008 01:59

Jag kommer hem frånjobbet klockan halv ett på natten, plockar fram nyckeln till min ytterdörr, sätter nyckeln i låset och.. kan inte vrida runt den. Febrilt letar min hjärna efter svaret.


Har jag gått till fel dörr? tänker den. Jag tittar säkert tre gånger på dörren och tillbaka på min hand som fortsätter lirka med nyckeln, dock lite försiktigare ifall det skulle visa sig att jag är i färd med att dyrka upp någon annans dörr. Min mammas broderade välkommen-skylt sitter dock på dörren varje gång jag tittar på den.


Har någon flyttat skylten till en annan dörr? tänker hjärnan förvirrat vidare, verkligen i sitt esse nu. Jag tittar i stället på namnskylten bredvid min dörr. Jodå, det står mitt namn på den. Nu är min hjärna helt perplex.


Har jag tagit fel nyckel? undrar den. Nej, nyckeln sitter bredvid min bilnyckel på nyckelringen, där jag satt den för att aldrig glömma den eftersom det inte är möjligt att glömma bilnyckeln när man kör bil.


Hur ska jag komma in? Hjärnan höjer rösten här, i smärre panik, hur nu det är möjligt. Så minns jag att min bror är på besök. Min bror har aldrig besökt mig i hela mitt liv, men just den här veckan är han här och han drar dessutom ut på besöket utan att ge någon ledtråd till när han ämnar åka hem.


Men om jag ringer på kanske jag stör honom? menar hjärnan och jag börjar nu helt förlora respekten för den. Vad sysslar den med egentligen? Det är ju jag som bor här och förresten är han alltid uppe sent, argumenterar jag tillbaka som om jag skulle behöva övertyga min egen hjärna?!


Jag ringer på och det visar sig att även min brors låne-nyckel kärvat. Vi lämnar dörren öppen inför besök av låssmed. Låssmeden dyker upp nästa dag (idag, fast igår med tanke på klockslaget) med en sprayburk, sprayar lite i låset, lirkar lite med nyckeln tills den går runt och tackar sedan för sig.


Det där med låsspray kunde du inte räkna ut själv eller? Jag blänger surt på min hjärna som ser skamsen ut.


 
 
Bek

Bek

16 juli 2008 11:15

Haha! Vilket underbart bevis för teorierna om att allt lärande sker i relation till tidigare erfarenheter. Den normala situationen är att det inte finns någon annan i lägenheten, så därför måste det beror på att du gått fel, tagit fel nyckel etc... Känns metaforiskt på något sätt, även om jag inte kan sätta fingret på exakt hur. :-)

http://bek.blogg.se

 
Ingen bild

m

16 juli 2008 17:07

Skaffa en burk låsspray! Jag kan nästan lova dig att samma sak inträffar igen om någon dag, oljan behöver liksom gotta till sig några dagar. Har själv varit med om det sörru.

 
Ingen bild

Psykologen

16 juli 2008 20:04

Säjeruderu. Tack för varningen. Det var dock inte olja, utan rengöringsspray, den sorten som dunstar bort, enligt smeden.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Psykologen - Måndag 6 maj 18:48

Perhaps you will always be my parallell line  forever one step and an infinity away and perhaps no one will ever know me like you After all we are the same but sometimes two people can have an undeniable connection everything in common  a...

Av Psykologen - Tisdag 2 jan 21:38


Jag längtar till landet som icke är,ty allting som är, är ja
g trött att begära.Månen berättar mig i silverne runorom lan
det som icke är.Landet, där all vår önskan bli underbart uppfylld, landet, där alla våra kedjor falla,landet, där vi svalka v
år ...

Av Psykologen - 19 december 2023 20:27

Jag delar den här videon idag eftersom det här är något jag hade behövt få höra få många år sedan, då när jag var den andra kvinnan och min kärleksaffär med en upptagen man brutalt tog slut, i princip över en natt, och lämnade mig i en avgrund av sor...

Av Psykologen - 22 oktober 2023 00:17

Många gånger har jag tänkt att den relationen jag upplevde med mannen från andra sidan bergen var ett missbruk. Att den intensiva närheten blev en drog och att jag därför måste värja mig emot den för alltid. Därför att den annars sipprar upp i mellan...

Av Psykologen - 24 september 2023 19:09

The real cause of suffering is the reaction of the mind; the reaction is repeated moment after moment, intensifying with each repetition, and developing into craving or aversion. This is what in his first sermon the Buddha called tanha, literally "...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4 5 6
7
8
9
10 11 12 13
14
15
16 17
18
19 20
21
22
23 24 25 26
27
28 29
30
31
<<< Juli 2008 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Omröstning

Hur hittade du den här bloggen första gången? (Vill du kommentera omröstningen eller definiera 'annat sätt', gå in på 'omröstningar' i kategorilistan nedan.)
 Du gav mig adressen när du var full.
 Du gav mig adressen när jag frågade efter den.
 Jag fick adressen när jag frågat femtielva gånger.
 Du tvingade på mig adressen och jag tog tveksamt emot den.
 Någon jag känner gav mig adressen och tyckte jag skulle kolla upp den.
 Jag kom hit via en länk på någon annans blogg.
 Jag gjorde en sökning på en sökmotor och ett resultat ledde hit.
 Du skrev en kommentar i min blogg med länk i din signatur.
 Jag kom hit av en slump, minns inte hur.
 Du är min hjälte, jag sökte upp dig!
 Jag sökte en psykolog, men vad är det här?!
 Annat sätt.

Tidigare år

Arkiv

Länkar

RSS

Translation

Google Analytics

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards