psykologen

Alla inlägg den 13 april 2008

Av Psykologen - 13 april 2008 23:15

Utmaningar. Jag har stirrat dem i vitögat. Jag har tagit kampen och funnit mig i utfallet, vilket det än må ha varit, med lättnaden av att ha gett det mitt bästa försök. Jag har levt efter föresatsen att inte fylla mitt liv med ”Om”. Modigt men dumdristigt? Djärvt men naivt? Det spelar ingen roll för till min stora besvikelse så vacklar nu min resolution. Jag tar mig själv i armen och håller mig tillbaka. Det sker för första gången sedan 1996 då mitt livs största ”Om” lamslog mig i fem år av sorg innan det sjösatte mig på en resa av snabba, tanklösa beslut, blodiga strider och bittra förluster. Ja.. med en och annan vinst också, det får jag väl erkänna.


Det finns hundratals ordstäv som talar om att man måste satsa för att vinna, ge för att få eller varför inte min personliga lilla kakbit som jag bjöd på i försoningsgåva till mitt Om; ”You miss 100% of the shots you never take”. Ett hockey-citat av Wayne Gretzky, hör och häpna. Det måste varit ett andrahandscitat för det är inte möjligt att något som sluppit ur en hockeyspelares mun skulle nå mitt öra och tillåtas passera hela vägen in till sekundära delar av hörselcortex. Jag tar mig rätten att var bitter på idrottare efter mina idrottslärares pedagogiska inkompetens (se nedan), om någon undrar. Nu gör de här ordspråken mig lätt illamående. Tjusningen med ordspråk är annars att det alltid finns minst lika många som fungerar åt direkt motsatta hållet. ”Den som gapar efter mycket..” skulle väl kunna passa här exempelvis. Eller kanske den om att ”lyckans fågel sätter sig på axeln på den som har tid att vänta”. Kväljning.


Vadan denna självömkan, helt plötsligt? Jo, det svider att säga nej när man inte gjort det på länge och man dessutom inte lyckas övertyga sig själv att det var rätt sak att göra. 


Två oberoende personer har denna vecka dessutom haft mage att föreslå att mitt liv leker. Vad i h-vete? Ger jag sken av att ranta runt och se lycklig ut nu eller? Stick och brinn, som vi sa på 90-talet.


*Går och lägger mig med mitt överdrivet sura jag och tycker ynd om mig själv ett tag till*

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4
5 6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2008 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Omröstning

Hur hittade du den här bloggen första gången? (Vill du kommentera omröstningen eller definiera 'annat sätt', gå in på 'omröstningar' i kategorilistan nedan.)
 Du gav mig adressen när du var full.
 Du gav mig adressen när jag frågade efter den.
 Jag fick adressen när jag frågat femtielva gånger.
 Du tvingade på mig adressen och jag tog tveksamt emot den.
 Någon jag känner gav mig adressen och tyckte jag skulle kolla upp den.
 Jag kom hit via en länk på någon annans blogg.
 Jag gjorde en sökning på en sökmotor och ett resultat ledde hit.
 Du skrev en kommentar i min blogg med länk i din signatur.
 Jag kom hit av en slump, minns inte hur.
 Du är min hjälte, jag sökte upp dig!
 Jag sökte en psykolog, men vad är det här?!
 Annat sätt.

Tidigare år

Arkiv

Länkar

RSS

Translation

Google Analytics

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards