psykologen

Direktlänk till inlägg 24 januari 2012

Termin 10

Av Psykologen - 24 januari 2012 12:08

Detta navelskåderi.

Jag gör annat också.

Det är så att programmet serverar en rad olika rätter under årens gång. Var och en av dem ska undersökas, inmundigas, tuggas, sväljas och smältas. Och så var vid här igen, jag väljer att avsluta metaforen där. Hur som helst så är det så. Det behöver göras. Den fördjupade psykoanalytiska teorin är det senaste av nämnda rätter. Jag applicerar den där jag kan, dvs på derivaten av mitt egna omedvetna material. Därför detta sammelsurium av drömtydning, mentala bilder, lösryckta associationer och annat under termin 9.


Nu stundar exmanensuppsatsen. Bortom den en avgrund av ovisshet och outhärdliga konsekvenser som jag för tillfället skjuter framför mig som en snöplog.


Jag befinner mig i organisatoriskt kaos och vill skriva till Apple med frågor om de inte kan fixa ett operativsystem som möjliggör en struktur som inte är uppdelad i rader och kolumner. Jag vill ha ett fönster där jag kan lägga mina dokument som jag vill. I rader eller i cirkel eller i högar eller i stjärnformation. På samma sätt som jag kan göra om jag hade alla utskrifter i handen och la ut dem på golvet. Kan jag få det? Vem var det som bestämde att all elektronisk information ska sorteras med rubriker, underrubriker och punktlistor? Samma person som dödade all vettig pedagogisk framställning med Power Point-presentationen? Mappar är bara en annan variant av samma sak. Det är något med det systemet som inte underlättar för hjärnan. Det är någonting med att man inte får någon överblick. Som om man skulle lägga alla böcker man läser i en enda stor hög med en inre ordning. Vad hjälper det när man vill plocka fram ett specifikt citat? Eller när man ska läsa ett dokument elektroniskt. Då fungerar det som om man fick artikeln i handen i en enda lång pergamentrulle och man fick bara titta på 30 cm i taget. Suck.


Helst skulle jag skriva ut allt så jag fick hålla i det och bläddra fritt och rita och anteckna och sen lägga det vart jag vill. Men hallå miljön och vem har råd att skriva ut tusentals sidor anyway?


Hur ska jag göra för att minnas allt det jag nu ska läsa och ha en bra överblick över materialet under hela processen? Den frågan upptar mig så till en grad att jag inte läser något alls. Det är ju ändå inte lönt om jag direkt glömmer bort det eller förlägger materialet någonstans. Jag måste hitta ett system.

 
 
Ingen bild

H

26 januari 2012 07:09

Hej igen :) Jag tycker den sista terminen, alltså examensarbetet, var det roligaste på hela utbildningen. Hoppas du kommer över ovissheten tillräckligt mycket för att ta vara på det roliga i det hela, även om det är svårt. Jag hade små färgade lappar som jag skrev på och fäste i alla de böcker, artiklar och texter som jag läste inför och under examensarbetsskrivandet... mitt hem var ett virr-varr av böcker och utskrivna (!) artiklar som låg i högar längs med golv och väggar... Förresten så håller jag på med min PTP nu, psykologyrket är verkligen ett enda långt navelskåderi, på gott och ont... ;) Lycka till!

 
Ingen bild

Psykologen

26 januari 2012 14:46

Egentligen är det precis så jag vill göra. Kanske ska göra det trots allt. :) Tack för tipset!

 
H

H

27 januari 2012 11:31

Jag var ganska sen med att komma igång med min uppsats men blev ändå färdig med min först... det blev verkligen ett kreativt kaos framåt slutet då jag var obalanserat effektiv i perioder :) Jag har kommit igång med min egen blogg nyligen, du får gärna läsa om du vill!

http://psyket.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Psykologen - Tisdag 2 jan 21:38


Jag längtar till landet som icke är,ty allting som är, är ja
g trött att begära.Månen berättar mig i silverne runorom lan
det som icke är.Landet, där all vår önskan bli underbart uppfylld, landet, där alla våra kedjor falla,landet, där vi svalka v
år ...

Av Psykologen - 19 december 2023 20:27

Jag delar den här videon idag eftersom det här är något jag hade behövt få höra få många år sedan, då när jag var den andra kvinnan och min kärleksaffär med en upptagen man brutalt tog slut, i princip över en natt, och lämnade mig i en avgrund av sor...

Av Psykologen - 18 juni 2016 21:43

Jag pausar här.   Därför att just den här virtuella platsen just nu spelat ut sin roll. För att den givna titeln inte längre går att använda. Jag har ett yrke som inte går att skriva om, inte så gränslöst som såhär.   Här tystnar psykolog...

Av Psykologen - 20 januari 2016 22:20

Jag plockade fram en gammal säkerhetskopia som jag gjort av en tidigare PC som krashat för flera år sedan. Jag letade efter en video som givits mig, i ett anfall av nostalgisk längtan triggat av min halvtomma dubbelsäng när mannen som älskar mig jobb...

Av Psykologen - 12 juli 2015 11:06

Vi pratade här om dagen om förlossningsdepression. Det bara kom upp sådär naturligt som liknande ämnen gör bland psykologer. Skämt åsido, det var nog mer för att vi sett ett avsnitt av Barnmorskorna i East End och en kvinna drabbats av amningspsykos ...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2012 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Omröstning

Hur hittade du den här bloggen första gången? (Vill du kommentera omröstningen eller definiera 'annat sätt', gå in på 'omröstningar' i kategorilistan nedan.)
 Du gav mig adressen när du var full.
 Du gav mig adressen när jag frågade efter den.
 Jag fick adressen när jag frågat femtielva gånger.
 Du tvingade på mig adressen och jag tog tveksamt emot den.
 Någon jag känner gav mig adressen och tyckte jag skulle kolla upp den.
 Jag kom hit via en länk på någon annans blogg.
 Jag gjorde en sökning på en sökmotor och ett resultat ledde hit.
 Du skrev en kommentar i min blogg med länk i din signatur.
 Jag kom hit av en slump, minns inte hur.
 Du är min hjälte, jag sökte upp dig!
 Jag sökte en psykolog, men vad är det här?!
 Annat sätt.

Tidigare år

Arkiv

Länkar

RSS

Translation

Google Analytics

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards