psykologen

Alla inlägg den 13 mars 2008

Av Psykologen - 13 mars 2008 18:39

I tre långa dagar och en normal-lång dag har vi jobbat med projektarbete på skolan. Elva timmar måndag och tisdag och tretton timmar igår. Idag har vi testat människor, rättat formulär och sammanställt siffror.


Vi undersöker i hur hög grad man under anstränging tenderar att minnas saker som inte hänt pga av de förutfattade meningar man har. Hittils har vårt data visat att minnet i sig inte försämras av ansträngningen men att man lägger till information i minnet som inte fanns där som överensstämmer med vad man tycker borde finnas där. Det skulle innebära en massa spännande saker som jag får berätta mer om när den här rapporten är klar.


Jag måste få uttrycka min sanna glädje över att vara en del av min arbetsgrupp. En inför detta grupparbete frivilligt vald grupp som i stort består av en av de tidigare nämnda grupperingarna i klassen. Ska jag namnge den här gruppen skulle jag kalla oss Gruppen Idealisterna. Vi som spenderar varje ledigt tillfälle med att hänge oss åt heta, entusiastiska diskussioner om världens orättvisor. Medlemmarna är så fulla av åsikter och visioner att de inte klarar av att vänta in varandra utan ofta börjar prata i munnen på varandra eller delar upp sig i två eller tre bikupor runt bordet som gestikulerar och grimaserar och så småningom flyter in i varandras samtal igen. Vi är alla mycket olika individer med vitt skilda erfarenheter och bakgrund och sällan är vi helt överens i våra åsikter men alltid kommer vi överens och diskussionerna är makalöst konstruktiva i sin natur. Jag förundras varje dag över något jag får höra.


Jag är kär i min grupp.


Trots tröttheten efter dessa långa dagar ertappar jag mig själv med att gå omkring i min lägenhet och nynna eller vissla för mig själv när jag pysslar med de vardagliga göromålen. Detta är otvivelaktigt ett mycket gott tecken.


Min förlösande barnmorska frågade mig då hon höll på att utföra nödvändiga hantverk med nål och tråd i mitt undre liv om jag alltid brukar sjunga för att lugna mig själv. Jag blev lite överraskad eftersom jag inte var medveten om att jag gjorde det då. Förmodligen var denna brist på självmedvetande en konsekvens av att jag klamrat mig fast för livet i en lustgasmask de föregående tre timmarna. Anledningen till att jag sjöng då var att jag hade min nya, banandoftande bebis på magen. Jag sjunger inte för mig själv för att lugna mig själv, jag gör det när jag mår bra.


Presentation

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4
5
6 7 8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21 22 23
24 25 26 27
28
29
30
31
<<< Mars 2008 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Omröstning

Hur hittade du den här bloggen första gången? (Vill du kommentera omröstningen eller definiera 'annat sätt', gå in på 'omröstningar' i kategorilistan nedan.)
 Du gav mig adressen när du var full.
 Du gav mig adressen när jag frågade efter den.
 Jag fick adressen när jag frågat femtielva gånger.
 Du tvingade på mig adressen och jag tog tveksamt emot den.
 Någon jag känner gav mig adressen och tyckte jag skulle kolla upp den.
 Jag kom hit via en länk på någon annans blogg.
 Jag gjorde en sökning på en sökmotor och ett resultat ledde hit.
 Du skrev en kommentar i min blogg med länk i din signatur.
 Jag kom hit av en slump, minns inte hur.
 Du är min hjälte, jag sökte upp dig!
 Jag sökte en psykolog, men vad är det här?!
 Annat sätt.

Tidigare år

Arkiv

Länkar

RSS

Translation

Google Analytics

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards