psykologen

Direktlänk till inlägg 29 februari 2008

Dåliga nyheter

Av Psykologen - 29 februari 2008 22:20

Nu är det skottår och den här dagen återkommer inte på fyra år så varför inte ta tillfället i akt att göra någons dag lite sämre. Jag ska försöka att inte upprepa det alltför ofta.


Visste du att ensamhet är det största hotet mot din hälsa?


Du vet att du bör äta rätt och motionera. Du vet att du inte ska röka och att socker inte är bra för dig. Du vet att man inte ska slåss och att man ska ha mössa på sig då det är kallt på vintern och om di är kvinna har säkert din mamma lärt dig att kissa efter sex och inte sitta på kalla stenar. Ok, det var inte din mamma som lärde dig det där med att kissa efter sex, det var någon annan eller du själva efter att du överlevt din första urinvägsinfektion, men du visste om det i alla fall. Du får höra varje dag att det är något du borde göra och att det är något du inte gör.


Säkert har du också fått höra att självständighet är bra och ensam är stark. Själv är bäste dräng och en god kvinna reder sig själv. Vårt samhälle bejakar individualism och vi lever alltmer isolerade från varandra. Vi bor som singlar, vi köper enrumslägenheter och kommunicerar digitalt. Vi arbetar hemifrån och mailar våra grannar. Vi svarar inte i telefonen om fel namn dyker upp i displayen och hälsat inte om vi möte någon på vägen. Vi lär oss laga mat i kokböcker och TV-program och går till BVC för att få råd om våra barn.


Social fobi är den vanligaste rädslan bland människor i väst. Av allt som finns att vara rädd för i världen är vi alltså mest rädda för att träffa varandra.


Social interaktion är den mest avgörande faktorn för upplevelse av lycka och välbefinnande, självkänsla och psykisk hälsa. Låg social aktivitet är en bidragande faktor till en massa sköjsiga tillstånd som depression, demens, utbrändhet, försenade utveckling, övervikt, missbruk och allt möjligt som jag skulle kunna räkna upp om jag var ännu mer elak.


Det här och mycket annat är sådant som jag syftar på när någon frågar mig om den här utbildningen är jobbig och jag svarar ja. Det här är sådana trevliga insikter som vi psykologer bär omkring på, ofrivilligt dagligen checkar av mot vårt eget liv och får lära oss mer spännande fakta om som färgar världen svart och som ni andra egentligen inte behöver reflektera över. När ni reflekterar över det är det vårt jobb att förleda er uppmärksamhet åt annat håll samtidigt som vi försöker få er att fatta beslut som leder er från avgrunden.


Brist på social stimulans bryter ner hjärnceller.


Visste du förresten att chips innehåller glutamat som är en signalsubstans i hjärnan och överskott av denna.. japp, bryter ner hjärnceller. Många är ni som hört att hjärnceller inte nybildas men som ett ljus i tunneln på slutet av detta patetiska inlägg så får jag väl tala om att det inte är helt sant. Det finns hopp.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Psykologen - Tisdag 2 jan 21:38


Jag längtar till landet som icke är,ty allting som är, är ja
g trött att begära.Månen berättar mig i silverne runorom lan
det som icke är.Landet, där all vår önskan bli underbart uppfylld, landet, där alla våra kedjor falla,landet, där vi svalka v
år ...

Av Psykologen - 19 december 2023 20:27

Jag delar den här videon idag eftersom det här är något jag hade behövt få höra få många år sedan, då när jag var den andra kvinnan och min kärleksaffär med en upptagen man brutalt tog slut, i princip över en natt, och lämnade mig i en avgrund av sor...

Av Psykologen - 18 juni 2016 21:43

Jag pausar här.   Därför att just den här virtuella platsen just nu spelat ut sin roll. För att den givna titeln inte längre går att använda. Jag har ett yrke som inte går att skriva om, inte så gränslöst som såhär.   Här tystnar psykolog...

Av Psykologen - 18 juni 2016 21:17

Fantasierna är fortfarande kvar. Fantasierna om att möta honom igen. Det är precis det de handlar om, varken mer eller mindre. En oändlig rad av möten. På affären, i parken, på en exotisk ort dit vi båda åkt samtidigt, i en stad i Europa vi båda besö...

Av Psykologen - 20 januari 2016 22:20

Jag plockade fram en gammal säkerhetskopia som jag gjort av en tidigare PC som krashat för flera år sedan. Jag letade efter en video som givits mig, i ett anfall av nostalgisk längtan triggat av min halvtomma dubbelsäng när mannen som älskar mig jobb...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<<<
Februari 2008 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Omröstning

Hur hittade du den här bloggen första gången? (Vill du kommentera omröstningen eller definiera 'annat sätt', gå in på 'omröstningar' i kategorilistan nedan.)
 Du gav mig adressen när du var full.
 Du gav mig adressen när jag frågade efter den.
 Jag fick adressen när jag frågat femtielva gånger.
 Du tvingade på mig adressen och jag tog tveksamt emot den.
 Någon jag känner gav mig adressen och tyckte jag skulle kolla upp den.
 Jag kom hit via en länk på någon annans blogg.
 Jag gjorde en sökning på en sökmotor och ett resultat ledde hit.
 Du skrev en kommentar i min blogg med länk i din signatur.
 Jag kom hit av en slump, minns inte hur.
 Du är min hjälte, jag sökte upp dig!
 Jag sökte en psykolog, men vad är det här?!
 Annat sätt.

Tidigare år

Arkiv

Länkar

RSS

Translation

Google Analytics

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards