psykologen

Direktlänk till inlägg 20 mars 2010

I ett tidigare liv

Av Psykologen - 20 mars 2010 11:36

Så fick jag också mitt arbetsbetyg som jag kom på att be om fyra år senare. Extremt lojal, står det. Inte bara lojal, extremt lojal. Ja, allt är väl relativt. Jag minns ett samtal för länge sedan då han undrade om han behövde ifrågasätta min lojalitet. Jag antar att han fick sitt svar, och jag mitt.


Han frågade om adressen två gånger men skrev ändå fel på kuvertet till slut. Hur är det med dig..? vill jag fråga men låter bli.


Från den 5 januari 2006 - dagen efter beslutet


Han var inne på lunchen igår. Jag började inte förrän två så jag var inte där. När jag kommer sitter han i en intervju med VF. Den handlar om varför han ska sluta och vem som tar över. Jag pysslar på med mitt. Tre gånger går jag genom matsalen med papper, nycklar och för att hämta nycklarna igen när jag glömt dem på gästtoaletten. Jag vill gå fram och säga hej, lägga handen på hans axel. Liksom för att visa reportern att det är så vi har det. Men det passar sig inte natuligtvis.

När intevjun är klar skyndar han genom lokalen efter sin jacka. Någon annanstans att vara, inte hunnit äta, måste skynda vidare, du sätter väl upp brevet? Ja det är klart.


Klarar ni er utan mig nudå? säger han. Ett skämt som syftar på den låga försäljningen och de obefintliga köerna. Bara någon sekund efteråt inser han vad han sagt och tillägger; ..idag alltså! och skrattar lite. Vi skrattar tillbaka. Egentligen är det inte roligt. Egentligen skär det i hjärtat. Inte för att vi inte klarar oss, utan för att han egentligen inte vill sluta. För att han blivit tvungen att ge upp.


Jag minns hur han såg ut när jag sökte jobb hos honom för sju år sedan. Blonderad och brunbränd, stilig, ett sympatiskt alltid leende ansikte som inte ens jag blev rädd för. Jag som annars lätt skräms av ansikten. Så långt ifrån den man som satt framför mig dagen innan för att förklara att han inte klarar det längre. Han ser ut att vara så mycket mer än 7 år äldre än då. Han ser.. vindpinad ut. Det är det bästa ord jag kan komma på. Som om han jobbat till sjöss de här åren och solen svett hans hud och saltet gjort hans ögon konstant röda. Nu lämnar han den här båten..


Min kollega är förbannad. Jag sörjer.

Fortfarande den stiligaste 60-talisten jag känner, utan tvekan, vindpinad eller ej. Fortfarande ett av de viktigaste mötena i mitt liv. Han är en av dem som är Annorlunda. En av dem som gör Skillnad. Tyvärr också en av dem som kanske inte vet hur viktigt det är.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Psykologen - Onsdag 15 maj 20:37

Nothing but a light breeze a faint click of a bell not ringing a weak tug of a slack string a barely noticable twitch of a finger Noone knew but me And yet that is all it takes to break a wall of absence ...

Av Psykologen - 18 juni 2016 21:43

Jag slutar här.   Därför att just den här virtuella platsen spelat ut sin roll. För att den givna titeln inte längre går att använda. Jag har ett yrke som inte går att skriva om, inte så gränslöst som såhär.   Här tystnar det. ...

Av Psykologen - 18 juni 2016 21:17

Fantasierna är fortfarande kvar. Fantasierna om att möta honom igen. Det är precis det de handlar om, varken mer eller mindre. En oändlig rad av möten. På affären, i parken, på en exotisk ort dit vi båda åkt samtidigt, i en stad i Europa vi båda besö...

Av Psykologen - 18 juni 2016 20:15

I sense you in the shadows for a second Materialized   As I turn my head to see   You vaporize ...

Av Psykologen - 20 januari 2016 22:20

Jag plockade fram en gammal säkerhetskopia som jag gjort av en tidigare PC som krashat för flera år sedan. Jag letade efter en video som givits mig, i ett anfall av nostalgisk längtan triggat av min halvtomma dubbelsäng när mannen som älskar mig jobb...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18 19 20 21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
31
<<< Mars 2010 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Omröstning

Hur hittade du den här bloggen första gången? (Vill du kommentera omröstningen eller definiera 'annat sätt', gå in på 'omröstningar' i kategorilistan nedan.)
 Du gav mig adressen när du var full.
 Du gav mig adressen när jag frågade efter den.
 Jag fick adressen när jag frågat femtielva gånger.
 Du tvingade på mig adressen och jag tog tveksamt emot den.
 Någon jag känner gav mig adressen och tyckte jag skulle kolla upp den.
 Jag kom hit via en länk på någon annans blogg.
 Jag gjorde en sökning på en sökmotor och ett resultat ledde hit.
 Du skrev en kommentar i min blogg med länk i din signatur.
 Jag kom hit av en slump, minns inte hur.
 Du är min hjälte, jag sökte upp dig!
 Jag sökte en psykolog, men vad är det här?!
 Annat sätt.

Tidigare år

Arkiv

Länkar

RSS

Translation

Följ bloggen

Följ psykologen med Blogkeen
Följ psykologen med Bloglovin'

Google Analytics

Gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se