psykologen

Direktlänk till inlägg 29 juli 2009

Återfinns i företagets papperskorg

Av Psykologen - 29 juli 2009 20:52


Lite knapert är det faktiskt så här fem dagar efter att löneutbetalningen borde skett men ännu inte verkställts. Speciellt då juni är en månad utan ersättning för alla studenter som inte lönearbetar i maj månad. Då företaget tagits över av den mer centraliserade organisationen har det strulats fram och tillbaka i två månaders tid gällande min identitet. Vad står det egentligen på hennes avtal? Vad har hon egentligen för lön?! Vem är hon överhuvud taget, hon finns ju inte ens nämnd på personallistan!


Mm.. till slut blir i alla fall lönelistan godkänd av den tillförordnade restaurangchefen och allt ska vara i sin ordning. Förutom att lönen inte betalas ut.


Aj då! Något blev visst fel. Ja men en extra löneutbetalning måste godkännas av ansvarig konsult så att så snart hon Ok:at det hela så ska vi fixa det på en gång.


Lönen betalas inte ut.


Men oj! Ansvarig handläggare på huvudkontoret "råkade kasta hennes papper eftersom de låg i högen med det felaktiga löneunderlaget". Hoppsan, kan hon skicka ett nytt kontobevis eller? Ja, annars mailade jag det redan för två månader sedan så det finns ju i elektronisk form men visst jag mailar igen.


Lönen betalas inte ut.


Ja du vet.. det är ju det där med att hon är inlagd som "tjänsteman" men jobbar på timmar just nu. Det finns ingen sådan löneutbetalningsform i datasystemet, vi måste söka en lösning. Vi hoppas kunna betala ut pengarna senast i morgon torsdag.


Ok. Det är inte som att jag svälter. Jag kunde låna av släkten och lösa ut mina sista fondermed förlust för att betala hyran. Man gör det som krävs ju. Jodå, jag förstår det här med byråkrati och avindividualisering och jag är sympatisk av mig så jag blir inte upprörd i onödan.


Men ändå.


 
 
Ingen bild

ebeth

29 juli 2009 23:08

Stryk ska de ha!

 
Ingen bild

Bek

30 juli 2009 09:35

Ja, stryk brukar alltid hjälpa!

Jag slås ofta av att många administratörer fungerar ungefär som datorer: de gör (faktiskt) vad man ber dem göra - men de gör också ENBART vad man ber dem göra, och de upplyser en ENBART om just den detalj man frågar om. T.ex man ringer om något och får veta att man ska fylla i och skicka in en blankett. Så gör man det, och någon vecka senare när inget hänt så ringer man igen och får först då veta att man OCKSÅ måste bifoga en ANNAN blankett (vilket de inte sa något om första gången), och så gör man det, och någon vecka senare när inget hänt så får man veta att de stängde för semester dagen efter förra samtalet osv.

 
Ingen bild

Psykologen

30 juli 2009 20:39

JAG VET. Jag har 1. skickat in mitt kontobevis. 2. skrivit under nya tjänstledighetsansökningar. För säkerhets skulle ringde RC till kontoret och frågade hur de skulle fyllas i. Idag fick jag veta att de inte är giltiga. 3. Skrivit på ett nytt anställningsbevis vilket inte hjälper mig eftersom min förra chef inte tagit med mig i listan på de en anställda som fanns i bolaget när han gick i konkurs. De förklarar att problemet därmed är att jag inte finns. Därför kan de inte betala ut lön till mig.

Som tur är har jag kvar alla mina gamla anställningsbevis så jag kan intyga att jag existerar och dessutom har arbetat i företaget si och så länge. Detta gör dem lättade eftersom jag därmed löst deras problem åt dem.

Vad lär vi oss? Kasta ALDRIG anställningsavtal, inte ens efter 10 år.

Nu kan de ändå inte betala ut något före nästa vecka och undrar om jag klarar mig tills dess. Det gör jag, men jag tycker inte det är relevant längre. I stället beslutar jag att göra som alla andra: Jag kräver att få mat i ersättning kommande termin. Därmed är vi sams igen. Såsom många irriterade gäster räknat ut så får man oftast det man ber om. Vilket i sig är orättvist eftersom det belönar dem som skriker högst. Men men.

 
Ingen bild

Ralf

1 augusti 2009 10:33

Hej:)

vilket strul hoppas det löser sig.

Du kan väl maila mig, ralf-73@hotmail.com, åker bort en vecka men sen tillbaka i civilisationen

ha det :)



Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Psykologen - Tisdag 2 jan 21:38


Jag längtar till landet som icke är,ty allting som är, är ja
g trött att begära.Månen berättar mig i silverne runorom lan
det som icke är.Landet, där all vår önskan bli underbart uppfylld, landet, där alla våra kedjor falla,landet, där vi svalka v
år ...

Av Psykologen - 19 december 2023 20:27

Jag delar den här videon idag eftersom det här är något jag hade behövt få höra få många år sedan, då när jag var den andra kvinnan och min kärleksaffär med en upptagen man brutalt tog slut, i princip över en natt, och lämnade mig i en avgrund av sor...

Av Psykologen - 18 juni 2016 21:43

Jag pausar här.   Därför att just den här virtuella platsen just nu spelat ut sin roll. För att den givna titeln inte längre går att använda. Jag har ett yrke som inte går att skriva om, inte så gränslöst som såhär.   Här tystnar psykolog...

Av Psykologen - 20 januari 2016 22:20

Jag plockade fram en gammal säkerhetskopia som jag gjort av en tidigare PC som krashat för flera år sedan. Jag letade efter en video som givits mig, i ett anfall av nostalgisk längtan triggat av min halvtomma dubbelsäng när mannen som älskar mig jobb...

Av Psykologen - 12 juli 2015 11:06

Vi pratade här om dagen om förlossningsdepression. Det bara kom upp sådär naturligt som liknande ämnen gör bland psykologer. Skämt åsido, det var nog mer för att vi sett ett avsnitt av Barnmorskorna i East End och en kvinna drabbats av amningspsykos ...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4 5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2009 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Omröstning

Hur hittade du den här bloggen första gången? (Vill du kommentera omröstningen eller definiera 'annat sätt', gå in på 'omröstningar' i kategorilistan nedan.)
 Du gav mig adressen när du var full.
 Du gav mig adressen när jag frågade efter den.
 Jag fick adressen när jag frågat femtielva gånger.
 Du tvingade på mig adressen och jag tog tveksamt emot den.
 Någon jag känner gav mig adressen och tyckte jag skulle kolla upp den.
 Jag kom hit via en länk på någon annans blogg.
 Jag gjorde en sökning på en sökmotor och ett resultat ledde hit.
 Du skrev en kommentar i min blogg med länk i din signatur.
 Jag kom hit av en slump, minns inte hur.
 Du är min hjälte, jag sökte upp dig!
 Jag sökte en psykolog, men vad är det här?!
 Annat sätt.

Arkiv

Länkar

RSS

Translation

Google Analytics

Gästbok


Skapa flashcards