psykologen

Direktlänk till inlägg 27 september 2008

Utanför kartan

Av Psykologen - 27 september 2008 12:25


Hur gjorde de gamla sjöfararna för att navigera när det var molnigt?


Jag tänker och funderar och tänker och funderar och jag kommer ingen vart. Det jag försöker lösa nu har jag aldrig varit med om förut och jag har faktiskt ingen aning om hur jag ska hantera det. Vad vill jag göra, vad är rätt att göra, vilket är viktigare? Om jag väljer att inte göra någonting alls, vad betyder det och vad händer då? Spelar det ens någon roll? Men vad säger det om mig om jag bara smiter undan och framför allt, vad gör det med mig? Varje beslut gör skillnad och ett icke-beslut är också ett beslut.


Av någon anledning känner jag en djup motvilja mot att be någon om råd trots att jag vet att det finns gott om andra människor som varit här och säkert har flera förslag. Jag känner redan till alternativen. Jag lyckas bara inte välja. Tiden står stilla och samtidigt går världen vidare, med eller utan mig.


 
ANNONS
 
Ingen bild

grannen

27 september 2008 17:53

Dom hade en solsten. Dom var förmodligen ungefär som Ulexit, även kallad Optisk fibersten, "TV-sten". Exempel på en naturlig ljusfiber. Mineralet har kristalliserat i oräkneliga parallella strukturer och därmed fått en fiberliknande uppbyggnad. Lägg den vita transparenta stenen på en text och du kan läsa orden på stenens ovansida.

Men sjömännen höll upp den och när solens strålar (som ju finns där även när det är molnigt) bröt stenen rakt igenom blev den klar (istället för grågrumlig). Då visste man vart på himlen solen stod, även om det var molnigt.

Du får rita en stor cirkel och dela upp dina svar i tårtbitar och sen gå ut en mulen dag med en sten och se vart solen pekar ;)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Psykologen - Onsdag 15 maj 20:37

Nothing but a light breeze a faint click of a bell not ringing a weak tug of a slack string a barely noticable twitch of a finger Noone knew but me And yet that is all it takes to break a wall of absence ...

Av Psykologen - 18 juni 2016 21:43

Jag slutar här.   Därför att just den här virtuella platsen spelat ut sin roll. För att den givna titeln inte längre går att använda. Jag har ett yrke som inte går att skriva om, inte så gränslöst som såhär.   Här tystnar det. ...

Av Psykologen - 18 juni 2016 21:17

Fantasierna är fortfarande kvar. Fantasierna om att möta honom igen. Det är precis det de handlar om, varken mer eller mindre. En oändlig rad av möten. På affären, i parken, på en exotisk ort dit vi båda åkt samtidigt, i en stad i Europa vi båda besö...

Av Psykologen - 18 juni 2016 20:15

I sense you in the shadows for a second Materialized   As I turn my head to see   You vaporize ...

Av Psykologen - 20 januari 2016 22:20

Jag plockade fram en gammal säkerhetskopia som jag gjort av en tidigare PC som krashat för flera år sedan. Jag letade efter en video som givits mig, i ett anfall av nostalgisk längtan triggat av min halvtomma dubbelsäng när mannen som älskar mig jobb...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8
9
10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29
30
<<< September 2008 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Omröstning

Hur hittade du den här bloggen första gången? (Vill du kommentera omröstningen eller definiera 'annat sätt', gå in på 'omröstningar' i kategorilistan nedan.)
 Du gav mig adressen när du var full.
 Du gav mig adressen när jag frågade efter den.
 Jag fick adressen när jag frågat femtielva gånger.
 Du tvingade på mig adressen och jag tog tveksamt emot den.
 Någon jag känner gav mig adressen och tyckte jag skulle kolla upp den.
 Jag kom hit via en länk på någon annans blogg.
 Jag gjorde en sökning på en sökmotor och ett resultat ledde hit.
 Du skrev en kommentar i min blogg med länk i din signatur.
 Jag kom hit av en slump, minns inte hur.
 Du är min hjälte, jag sökte upp dig!
 Jag sökte en psykolog, men vad är det här?!
 Annat sätt.

Tidigare år

Arkiv

Länkar

RSS

Translation

Följ bloggen

Följ psykologen med Blogkeen
Följ psykologen med Bloglovin'

Google Analytics

Gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se